سبک زندگی برنامه‌نویسی

۷ مطلب در مهر ۱۳۹۵ ثبت شده است

جمعه, ۳۰ مهر ۱۳۹۵، ۰۵:۳۰ ب.ظ
اکوسیستم داکر: آشنایی با مفاهیم پایه‌ای

اکوسیستم داکر: آشنایی با مفاهیم پایه‌ای

مقدمه

کانتینرایزیشن به فرآیند توزیع و پیاده سازی برنامه‌ها به یک روش قابل حمل و قابل پیش‌بینی گفته می‌شود. این کار با بسته بندی برنامه‌ها و وابستگی‌های آنها در یک بسته‌ی استاندارد، ایزوله و سبک به نام کانتینر انجام می‌شود. سازمان‌های امروز علاقه مندند برنامه ها و سرویس‌های طراحی شده توسط آن‌ها، به سادگی روی سیستم‌های توزیع شده پیاده شوند، مقیاس سیستم به سادگی افزایش یابد و برنامه‌ها در صورت بروز خطا روی سرورها، همچنان به کار خود ادامه دهند. داکر یک پلتفورم برای عملیات کانتینرایزیشن است که با هدف سادگی و استاندارد بودن شیوه‌ی   پیاده‌سازی ها در محیط‌های مختلف طراحی و ساخته شده است و امروز، نقش زیادی در همه‌گیر شدن مفاهیم کانتینر و معماری سرویس گرا  و ترغیب جامعه به استفاده  از این روش توسعه داشته است.

ادامه مطلب...
۳۰ مهر ۹۵ ، ۱۷:۳۰ ۵ نظر
چهارشنبه, ۲۸ مهر ۱۳۹۵، ۱۰:۴۹ ق.ظ
نود نسخه‌ی ۶.۹.۰ با پشتیبانی طولانی مدت

نود نسخه‌ی ۶.۹.۰ با پشتیبانی طولانی مدت

نسخه‌ی ۶.۹.۰ به عنوان خط شروعی برای نسخه‌ی با پشتیبانی طولانی مدت ( LTS ) نود‌جی‌اس با اسم رمز "Boron" منتشر شد. با انتشار این نسخه، نسخه‌ی ۶ نود به پشتیبانی طولانی مدت فعال تبدیل شد، یعنی این نسخه تا آوریل سال ۲۰۱۸ پشتیبانی می‌شود و بعد از این زمان، قبل از پایان زمان حیاتش تا آوریل سال ۲۰۱۹ همچنان نگه‌داری می‌شود.


اگر کاربر Nodejs یا حتی جاوا اسکریپت در سمت کاربر هستید، انتشار این نسخه زمان خوبی برای آپگرید به نسخه‌ی با پشتیبانی طولانی مدت از نسخه‌ی ۴ به نسخه‌ی ۶ است.


۲۸ مهر ۹۵ ، ۱۰:۴۹ ۰ نظر
دوشنبه, ۲۶ مهر ۱۳۹۵، ۱۱:۰۰ ق.ظ
کانتینر چیست؟

کانتینر چیست؟

ترجمه‌ی مقاله‌ی WTF is a container از تک‌کرانچ

این روزها امکان ندارد به کنفرانس‌های توسعه دهندگان نرم افزار بروید و درمورد کانتینرها نشنوید : داکر، کوبرنتیس، مزوز و کلی اسم دیگر. مایکروسافت، گوگل، آمازون و بسیاری از شرکتهای بزرگ دیگر در یک سال اخیر یا حتی قبلتر به این سمت رفته‌اند، اما چرا همه در این مورد تا این حد مشتاق‌اند؟

برای درک این موضوع که چرا کانتینرها انقدر ارزشمند هستند، بیایید کمی درمورد کانتینرها در دنیای فیزیکی بیاندیشیم. در صنعت مدرن همه از کانتینرها برای جابجایی استفاده میکند، زیرا بشر استانداردهایی برای سایز کانتینرها وضع کرده است. قبل از وضع این استاندارد، جابجایی هرچیزی بصورت کلی یک کار پیچیده و دشوار بود. تصور کنید چه زحمتی در جابجایی یک کارتن از تلفن‌های هوشمند از روی کشتی تا روی ماشین بارکش باید متحمل می‌شدند. اما حالا بجای جابجایی یکسری تلفن هوشمند خاص از آسیا، ما آنها را در یک کانتینر جا میدهیم و مطمئن خواهیم بود که این کانتینر در هر کشتی و سیستم باربری به سادگی قابل بارگیری است.

ادامه مطلب...
۲۶ مهر ۹۵ ، ۱۱:۰۰ ۲ نظر
دوشنبه, ۲۶ مهر ۱۳۹۵، ۰۱:۳۰ ق.ظ
شروع کار با سیناترا

شروع کار با سیناترا

سیناترا یک میکروفریم‌ورک برای ساخت وب اپلیکیشن‌ها با روبی است. بسته‌ای که شاید اولین مدل از فریم‌ورک‌های مینیمالی باشد که اصطلاح میکروفریم‌ورک به آن‌ها اطلاق گشت و بعدها در زبان‌ها دیگر نمونه‌هایی با الهام از سیناترا ساخته شد.

سیناترا در سال ۲۰۰۷ توسط بلیک میزرانی طراحی شد و نام آن را به دلایل علاقه‌ی شخصی اش به خواننده و موسیق‌دان فقید امریکایی، فرانک سیناترا، سیناترا گذاشت. فریم ورکی که همچنان توسط جمعی از بهترین برنامه‌نویسان روبی نگه‌داری و توسعه داده میشود.

این نوشته یک قسمت از مجموعه آموزش‌های روبی است.

ادامه مطلب...
۲۶ مهر ۹۵ ، ۰۱:۳۰ ۰ نظر
يكشنبه, ۲۵ مهر ۱۳۹۵، ۰۴:۲۰ ب.ظ
اسکریپت چیست؟

اسکریپت چیست؟

اسکریپت از آن واژه‌هاییست که این روزها کاربردهای متفاوت یافته و در ادبیات افراد مختلف در معانی مختلف به کار می‌رود. در این نوشته نگاهی به مفاهیم ذهنی متفاوتی که افراد مختلف در مشاغل مختلف از این کلمه دارند می اندازیم.

ادامه مطلب...
۲۵ مهر ۹۵ ، ۱۶:۲۰ ۱ نظر
يكشنبه, ۲۵ مهر ۱۳۹۵، ۰۲:۰۰ ق.ظ
Thor - ساخت برنامه‌های خط فرمان با روبی

Thor - ساخت برنامه‌های خط فرمان با روبی

یکی از امور متداول کاربران حرفه‌ای سیستم‌های عامل شبه یونیکس ( همچون لینوکس و macOs ) نوشتن اسکریپت‌هایی برای انجام امور مورد انتظار آنهاست. شاید استفاده از زبان‌های اسکریپتی وابسته به پوسته‌ی مورد استفاده‌ی کاربر همچون bash مرسوم‌ترین شیوه باشد اما این قبیل زبانها کار را برای پروژه‌ای بزرگتر دشوار میکنند و از طرفی برای برنامه‌نویسانی که با زبانهایی همچون روبی و پایتون آشنایی دارد قدری نوشتن اسکریپتهای بش ملال آور است.
از مدتها پیش راهنماهایی را برای آموزش زبان روبی در این وبلاگ منتشر میکنیم و در این پست میخواهم یک ابزار ساده و کاربردی را برای ساختن برنامه‌های تحت خط فرمان به زبان روبی را معرفی کنم. ابزاری به نام Thor.
ادامه مطلب...
۲۵ مهر ۹۵ ، ۰۲:۰۰ ۰ نظر